Nogomet
0

Luda proslava Kölnovog povratka u Bundesligu, slavio i Podolski

Totalsport
Nogometaši Kölna u ponedjeljak su pred 49.000 navijača na stadionu Rhein-Energie žestoko proslavili ligašku pobjedu nad Bochumom, kojom su potvrdili povratak u Bundesligu nakon dvije sezone.

U 31. kolu druge lige Köln je na svom terenu pobijedio Bochum 3-1, iako je nakon prvog poluvremena gubio s 1-0. Tri kola prije kraja prvenstva Köln ima nedostižnih 10 bodova prednosti pred drugim Greuther Fürthom i 11 bodova pred trećeplasiranim Paderbornom, a u prvu ligu izravno idu dvije najbolje plasirane ekipe iz drugog razreda.

Po završetku utakmice navijači su ispunili cijeli travnjak i zajedno s igračima slavili uz potoke piva. Slavlju na tribinama pridružio se i Lukas Podolski, koji je prije dvije sezone napustio Köln i preselio se u Arsenal.

Köln je tada ispao iz prve lige u koju se nije uspio vratiti prošle sezone jer je osvojio tek peto mjesto, ali je ove izborio povratak u najjači razred.

Köln je tri puta bio prvak Njemačke kroz svoju historiju, 1962., 1964, i 1978. godine. Još sedam puta je osvajao drugo mjesto, posljednji put 1990. godine.