Benitez poručio da odlazi
0

Luciano Spalletti ozbiljan kandidat za novog trenera Chelseaja

Totalsport
Luciano Spalletti (Foto: Arhiv/AFP)
Luciano Spalletti (Foto: Arhiv/AFP)
Tokom ove sedmice španski je strateg Rafael Benitez direktno poručio da iz Chelseaja sigurno odlazi na kraju sezone, ljut na mnogo toga što se događa u londonskom klubu.

"Otići ću na kraju sezone, navijači nam uopće ne pomažu i uništavaju ugled kluba. Trebali bi podržavati ekipu", rekao je Benitez.

Logično je da je već krenula medijska potraga za Benitezovim nasljednikom, kao što vjerovatno i sam vlasnik kluba Roman Abramovič traži pravog čovjeka da uskoči u menadžersku poziciju.

Italijanski mediji kao ozbiljnu Chelseajevu opciju spominju 53-godišnjeg Italijana Luciana Spallettija koji je trenutno u ruskom Zenitu i ima valjani ugovor s klubom iz Sankt Peterburga do prosinca 2013. godine. Spalletti je tokom 2009. godine također bio na pragu Chelseaja, ali se tada engleski klub odlučio za jednog drugog Italijana - Carla Ancelottija.

Ugled je Spalletti ponajprije sagradio dok je radio u Romi, gdje je bio od 2005. do 2009., a dok je bio trener Udinesea (od 2002. do 2005.) svi italijanski nogometni kroničari su ga nazivali najvećim tamošnjim trenerskim talentom.