Heroj godine
272

Lucarelli: Obećao sam povratak Parme u prvu ligu i održao sam obećanje

Klix.ba
Alessandro Lucarelli (Foto: Facebook)
Alessandro Lucarelli (Foto: Facebook)
Jedna od najljepših nogometnih priča sezone je povratak Parme u Seriju A, nakon što je klub 2015. godine bankrotirao i preselio se u četvrtu ligu, ali se ekspresno vratio u elitu.

Ipak, centralna figura nevjerovatnog uspona je Parmin kapiten Alessandro Lucarelli (40), štoper koji je kroz karijeru uvijek bio u sjeni svog brata Cristiana.

Lucarelli je stigao u tada drugoligaša Parmu iz Genoe 2008., zaigrao je s njima i u Seriji A, a potom sedam godina kasnije 2015. s klubom ispao u četvrtu ligu zbog bankrota.

Iako je imao brojne ponude prvoligaša, odlučio je ostati i krenuti iz početka sa svojim klubom, koji je kao kapiten u 40. godini po drugi put u karijeri uspio vratiti ondje gdje mu je mjesto.

"Tvrdio sam da ću vratiti Parmu u Seriju A i ispunio sam obećanje. Sve je ovo zaista nevjerovatno. Ni u najluđim snovima nismo sanjali da se ovako nešto može dogoditi. Čuli smo s tribina da je Foggia postigla gol Frosinoneu u 89. minuti te da je meč završen 2:2. Potom je krenulo totalno ludilo i veliki povratak poslije tri teške godine. Imali smo teških trenutaka, ali smo se držali zajedno i uvijek smo na kraju uspijevali ostati na nogama. Ponosan sam što sam kapiten ove ekipe", rekao je u suzama nakon utakmice Lucarelli, koji je ove sezone odigrao 33 utakmice te postigao tri gola, uz jednu asistenciju.

Lucarelliju ugovor s Parmom ističe 30. juna ove godine i još uvijek nije poznata njegova budućnost, ali vrlo vjerovatno će ostati u klubu gdje ga navijači doslovno obožavaju.