Bild
0

Luca Toni je bijesan zbog neigranja

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Prema pisanju njemačkog tabolida Bilda, talijanski 32-godišnji napadač bavarskog nogometnog giganta Bayern Münchena Luca Toni izrazito je nezadovoljan statusom u klubu.

Nakon oporavka od povrede Ahilove tetive koja ga je mučila još od kraja prošle sezone, Toni se stavio na raspolaganje novom treneru Bayerna Louisu van Gaalu, ali nizozemski ga stručnjak zasad drži u drugom timu za koji je Talijan odigrao već dvije utakmice.

  • Prošao je određeni period otkako sam se oporavio od povrede i sada se osjećam zaista dobro, kao u svojoj prvoj sezoni u Bayernu. Zaista puno patim što moram utakmice gledati sa tribina – rekao je Toni.

Tonijeva povreda i velika konkurencija u napadu udaljili su ga iz prvog tima, a on sam prijeti da će napustiti klub ukoliko se stvari ne promijene.

  • Izvan prvog tima sam već neka tri do četiri mjeseca. To mi se u karijeri nikada nije dogodilo, osim kad sam u bio u Bresciji gdje sam slomio gležanj. Sada samo želim izaći na teren i pokazati ljudima da sam još uvijek ovdje. Mislim da bi se bijes koji osjećam radi situacije u kojoj se nalazim, mogao pokazati pozitivnim na terenu.

Toni je u razgovoru odbio izravno priznati ima li među njim i trenerom Van Gaalom nekakvih razmirica.

  • Svaki trener ima svoj stil vođenja momčadi, način na koji se odnosi prema igračima. Klub je izabrao ovog trenera i on je taj koji odlučuje ko će igrati, a ko neće. Potpuno mogu razumjeti trenera. Ima na izboru petoricu napadača i ja sam trenutno posljednji na njegovom popisu. Ali ja sa svoje strane mogu reći da želim stalno igrati i mislim da sam spreman za igru i da zaslužujem priliku, pa sam zato nezadovoljan.

Neigranje za Bayern lako bi moglo ugroziti Tonijev odlazak na SP sljedeće godine u Južnoafričkoj Republici.

  • Mislim da je moj nastup na Svjetskom prvenstvu definitivno ugrožen. Igram u stranom klubu, a konkurencija su mi šestorica napadača koji igraju stalno i to u talijanskim klubovima.

Cjelokupna situacija navještava tako njegov odlazak iz kluba, ali Toni ističe da želi odraditi ugovor do kraja i izboriti se ponovo za mjesto u početnoj postavi.

  • Ne znam što će biti u januaru, ali želim odraditi ugovor do 2011. godine. Želim igrati za Bayern. Međutim, ako ljudi u klubu nemaju u mene povjerenja, onda ćemo morati sjesti i pronaći neko rješenje.

Kao moguće nove Tonijeve destinacije spominjali su se Milan i Napoli.

  • Ne mogu komentirati zasad. Samo želim pomoći Bayernu u osvajanju naslova u Bundesligi – završio je talijanski napadač koji je od transfera iz Fiorentine 2007. godine za Bayern odigrao 56 bundesligaških utakmica i postigao 38 golova.