Nogomet
21

Luca Toni: Guardiola se raspitivao za Bayern

Totalsport
Pep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Pep Guardiola (Foto: Arhiv/AFP)
Fiorentinin 35-godišnji napadač i bivši talijanski reprezentativac Luca Toni tvrdi kako je Josep Guardiola otvoren za mogućnost preuzimanja Bayernove ekipe u budućnosti.

Toni i Guardiola su bivši saigrači iz Brescije. Ostali su u konkatku i nakon što je Guardiola po završetku prošle sezone napustio klupu Barcelone, navodeći da mu je potreban odmor od nogometa, odnosno trenerskog posla.

"Pep se raspitivao za Bayern. Mislim da bi ga zadovoljila filozofija načina vođenja tog kluba. On je jako dobar trener koji bi se odlično uklopio u Bayrnovu ekipu. Tom poznatom njemačkom mentalitetu bi dodao neki svoj štih. On bi definitivno trebao preuzeti Bayern koji ima jednu od najboljih ekipa na svijetu", smatra Toni, koji je član Bayerna bio od 2007. do 2010. godine.

Bio je bivši Barcelonin trener povezan i s prelaskom u Milan. Umjesto odlaska u Italiju, Toni mu je savjetovao da se radije zaputi u Njemačku. Preciznije, u Bavarsku.

"Jedini klub u Italiji koji se može usporediti s Bayernom je Juventus, koji će možda za manje od 10 godina biti na istoj razini kao Bayern", rekao je Toni.