Nogomet
0

Löw protiv Danske bez većine Bayernovih igrača

Totalsport
Joachim Löw
Joachim Löw
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Löw odlučio je poštedjeti većinu Bayernovih igrača nastupa u prijateljskoj utakmici protiv Danske, 11. augusta.

Iz sastava njemačkog prvaka Löw je odlučio uzeti samo Marija Gomeza i Tonija Kroosa, dok će Bastiana Schweinsteigera, Philippa Lahma, Miroslava Klosea, Thomasa Müllera, Holgera Badstubera i Jörga Butta prepustiti Bayernovom treneru Louisu van Gaalu.

Kompromisno je na taj način riješen problem na koji je upozoravao nizozemski stručnjak koji je čak javno tražio otkazivanje prijateljske utakmice koja se sljedeće sedmice igra u Kopenhagenu. Osmorica Bayernovih njemačkih reprezentativaca koja su igrala na Svjetskom prvenstvu u JAR-u tek su se ove sedmice priključila klupskim pripremama, jednako kao i trojica Nizozemaca.

Već bi iduće sedmice, kao i nekolicina reprezentativaca drugih zemalja, ponovno trebali zaigrati za nacionalne timove. Budući da Bayern 16. augusta igra 1. kolo DFB-Pokala protiv Windecka, a samo četiri dana kasnije počinje i Bundesliga, jasno je da je Van Gaal bio zabrinut, ali Löw mu je očito odlučio izaći u susret.