Nogomet
0

Löw: Ne strahujem da ćemo dobiti Španiju u grupi

Totalsport
Joachim Löw (Foto: AP)
Joachim Löw (Foto: AP)
Uoči žrijeba grupa za Evropsko nogometno prvenstvo koji će se održati u petak u Kijevu, selektor Njemačke Joachim Löw sugerira kako se ne opterećuje ''kakvu će utakmicu zaigrati kuglice''.

Nijemci se nalaze u drugom šeširu, u kojem su još Italija, Engleska i Rusija. U prvom šeširu su Španija i Holandija, pobjednik i finalist zadnjeg Svjetskog prvenstva u Južnoafričkoj Republici, ali i domaćini Ukrajina i Poljska, kvalitetom znatno slabije momčadi od Španaca ili Holanđana.

"Ne strahujem od toga hoćemo li izvući Španiju ili Holandiju. Znam da je doslovno sve moguće, budući da nismo nositelji u prvom šeširu. U našoj reprezentaciji je puno igrača koji igraju u vrhunskim njemačkim ili stranim klubovima, koji se znaju nositi s pritiskom" rekao je Löw, te dodao:

"Sasvim je pogrešan pristup pričati samo o Španiji ili Njemačkoj, ne vrti se Euro samo oko te dvije reprezentacije. Ima još barem četiri ili pet reprezentacija koje se nadaju naslovu prvaka Evrope. Evropsko prvenstvo je teže od Mundijala jer često odlučuju samo nijanse".