Selektor Njemačke
0

Low: Imamo odličnu ekipu, vrijeme je za trofej

Totalsport
Joachim Löw
Joachim Löw
Selektor njemačke nogometne reprezentacije Joachim Low zaista može biti vrlo zadovoljan igrom koju njegova selekcija pokazuje već duže vrijeme. U srijedu je "elf" bio bolji od Brazila s 3-2 u prijateljskom duelu u Stuttgartu.

Prvi gol u dresu njemačke reprezentacije postigao je Mario Gotze, 19-godišnji vezni igrač dortmundske Borussije, nova velika zvijezda njemačkog i svjetskog nogometa. Mnogi u njemu vide novog Messija. Bastian Schweinsteiger zabio je iz penala i dodao asistenciju, strijelac je bio i Andre Schurrle, a istaknuo se i Toni Kroos, jer je iznudio penal za prvi gol Njemačke i asistirao za drugi.

"Počeli smo jako dobro utakmicu, s puno tempa. Jako smo dobro kombinovali i u drugom poluvremenu. Kada vidite užitak i strast za igrom, elemente koje su iskazali moji igrači, onda možete zaključiti da smo stvarno jaki", komentarisao je Low.

"Sada moramo raditi još jače i žešće! Imali smo izvrsne prezentacije na velikim takmičenjima 2008. i 2010. godine. Imamo odličnu ekipu, punu kvalitete. Lično, vrlo sam sretan što imam tako puno opcija za odabir igrača. No, sada moramo dohvatiti još viši nivo i osvojiti trofej na velikom takmičenju", zaključio je selektor Njemačke.