Šok za Hrvatsku
0

Lovren zbog povrede gotovo sigurno propušta Evropsko prvenstvo

N. K.
Dejan Lovren (Foto: EPA-EFE)
Dejan Lovren (Foto: EPA-EFE)
Dejan Lovren je danas propustio trening koji je hrvatska reprezentacija odradila na pripremama u Rovinju, a velike su šanse da ga neće biti ni na Evropskom prvenstvu.

Kako saznaje Index.hr iz krugova bliskih stručnom štabu reprezentacije, prva procjena je da će se Lovren od povrede oporavljati tri do šest sedmica, predugo da bi mogao biti putnik na Evropsko prvenstvo.

Hrvatski nogometaši danas su od 18 sati izašli na trening, ali Lovren je ostao u hotelu. Radi se o povredi ligamenata koju vuče još iz Zenita, a koju je sada, čini se, obnovio.

Dalić je još na uvodnoj presici okupljanja rekao da na Euro idu samo sto posto spremni i zdravi igrači jer su to nogometaši kakve Hrvatska treba. Izvjesno je da Lovren neće ispuniti taj kriterij u zadanom roku.

Lovren je u karijeri za Hrvatsku nastupio 64 puta, a bio je i jedan od glavnih igrača na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, na kojem je Hrvatska osvojila srebrnu medalju.

Podsjetimo, reprezentacija Hrvatske se okupila prekjučer u Zagrebu uoči početka priprema za Evropsko prvenstvo, a sada se priprema u Rovinju.