Izbacili Porto
24

Lovren: Spremni smo za borbu, čvrsto vjerujem da možemo doći do finala

Piše: K. H.
Dejan Lovren (Foto: EPA-EFE)
Dejan Lovren (Foto: EPA-EFE)
Defanzivac Liverpoola Dejan Lovren kazao je engleskim medijima nakon plasmana u četvrtfinale Lige prvaka da vjeruje u svoju ekipu i da smatra kako mogu doći do finala.

Lovren je kazao da je svakom protivniku teško igrati na Anfieldu, kao i da vjeruje kako Liverpool može doći do samog kraja, odnosno do finala.

"Svakom protivniku je teško igrati na Anfieldu, a mi smo spremni na sve. Ko god da nam dođe, mi ćemo se boriti. Mislim da smo spremni i pripremljeni da se borimo do samog kraja, a čvrsto vjerujem da možemo otići do finala", kazao je Lovren pa nastavio:

"Pokazali smo karakter, u utakmicu smo ušli sa stavom da se ništa loše ne može dogoditi. Nevjerovatan je osjećaj biti u četvrtfinalu, a to je bio naš cilj od trenutka kada smo se plasirali u Ligu prvaka. Utakmica s Portom je bila teška, nije bila naša najbolja predstava, ali ponovo nismo primili pogodak i to je dobro. Imali smo nekoliko prilika, ali najvažnije je da smo prošli dalje i da se spremimo za sljedeću utakmicu", završio je hrvatski defanzivac.

Liverpool je prvi meč protiv Porta dobio rezultatom 5:0 pa im 0:0 u uzvratu nije napravilo problem u vezi s prolaskom u četvrtfinale. Ono što je za ekipu Jurgena Kloppa pored nastupa u Ligi prvaka bitno jeste sljedeća utakmica u okviru Premiershipa, a Redsi će na Old Traffordu igrati protiv najvećeg rivala Manchester Uniteda.