Sretni nakon pobjede
339

Lovren: Ispisali smo povijest; Vida: Želimo donijeti 'kantu' u Hrvatsku

Piše: D. B.
Reprezentacija Hrvatske je u fantastičnoj utakmici nakon preokreta stigla do pobjede nad Engleskom rezultatom 2:1 te se plasirala u historijsko finale Svjetskog prvenstva u Rusiji. Tim povodom su za HRT govorili članovi Vatrenih Dejan Lovren i Domagoj Vida.

Nakon utakmice su reprezentativci Hrvatske bili presretni, ali su priznali da nisu svjesni postignutog uspjeha.

"Za 20 godina ćemo biti svjesni šta smo napravili. Danas smo pričali da možemo ispisati povijest i napravili smo to. Ovo ćemo zauvijek pamtiti. Drago nam je što smo to napravili za našu Hrvatsku, za sve ljude koji su u domovini i izvan nje, koji nas bodre. Mogu misliti kako je tamo. Zaslužili smo, napokon smo bacili teret s leđa, upoređivali su nas sa tom 'zlatnom' generacijom, ali možemo reći da su oni sad srebrena, a mi zlatna. Trebamo uživati", izjavio je Lovren.

On je nogometaš Liverpoola te se pozdravio sa reprezentativcima Engleske koje sreće terenima Premiershipa.

"Pozdravio sam se sa saigračima iz respekta, ali nije mi nimalo žao. Oni su nas dosta omalovažavali. Sve se vraća u životu, mi smo danas pobjednici, ali i ja lično nakon što su me u nekim trenucima tamo tretirali", rekao je defanzivac Vatrenih.

Potom se obratio i Vida.

"Stavili smo teret mlađim igračima i ovim što dolaze, biće teško, ali će i oni jednog dana ovo napravit. Neka šokovi stalno budu, i u nedjelju, samo da donesemo tu 'kantu' u Hrvatsku na Trg Bana Jelačića i u ostale gradove, neka naši ljudi zapale sve što se zapaliti može. Ovo je nestvarno, dobijamo puno poruka i videa, ali ja više ne snimam, nije dobro", završio je Vida.