Dok je igrao za Liverpool
0

Lovren dobivao prijetnje smrću od maloljetne djece: To je poražavajuće

H. H.
Hrvatska u nedjelju na Wembleyju od 15 sati igra prvi meč na Euru protiv reprezentacije Engleske (Foto: EPA-EFE)
Hrvatska u nedjelju na Wembleyju od 15 sati igra prvi meč na Euru protiv reprezentacije Engleske (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski defanizvac Dejan Lovren govorio je za Sky Sports uoči početka Evropskog prvenstva, a iskusni stoper Zenita prisjetio se i neugodne situacije kada je kao nogometaš Liverpoola dobivao prijetnje smrću.

Razlog su bile loše igre koje je tada pružao u dresu Redsa, a na meti je bila i njegova porodica.

"To su pisali dječaci od 14 ili 15 godina i to je poražavajuće. Neki sistem kažnjavanja mora postojati. Mislim da bi se to u školi moralo učiti, da ne možeš samo tako nekoga povrijediti i izvući se. Ista je stvar s rasizmom. On mora prestati i to odmah, ali ja ne znam kako bi se to moglo riješiti", kazao je Lovren.

Nogometaš Zenita govorio je i o šansama Vatrenih na predstojećem Euru, istaknuvši da mu je drago što ih ne svrstavaju u red favorita.

"Drago mi je što je Hrvatska u sjeni velikih favorita i što niko na nas ne računa. U takvim situacijama mi smo najbolji. Sve će ovisi o malim detaljima, kao što se dogodilo 2018. na Svjetskom prvenstvu. Bitno je kakva će biti atmosfera, kako ćeš proći u prvoj utakmici pa u drugoj i teško je to pretpostaviti. Mi želimo samo uživati u činjenici da smo u reprezentaciji pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti, kazao je Lovren.

Podsjetimo, Hrvatska u nedjelju na Wembleyju od 15 sati igra prvi meč na Euru protiv reprezentacije Engleske, a u grupi s njima još su i selekcije Češke i Škotske.