Izuzetno cijeni veznjaka
2

Lotito: Milinković-Savić nije na prodaju, nisam prihvatio ni ponudu od 140 miliona eura

D. B.
Claudio Lotito (Foto: EPA-EFE)
Claudio Lotito (Foto: EPA-EFE)
Predsjednik Lazija Claudio Lotito tvrdi da nogometaš Sergej Milinković-Savić nije na prodaju, ali ipak postoji izuzetak.

Srbijanski veznjak se često povezuje s velikim klubovima, posebno s Juventusom i Manchester Unitedom, a italijanski mediji ga "sele" iz Lazija već ovog ljeta. No, predsjednik rimskog kluba je novinarima rekao da ga ne prodaje.

"Uvijek govorite o novcu, a ja o tehničkim i ličnim kvalitetima svojih igrača. Sergej nije na prodaju, cijenim ga mnogo. Nikada ga ne bih dao na prodaju, vidite li neki znak? Da bi bio prodan, potreban je neko da ga proda", kazao je Lotito.

Dodao je da bi za realizaciju transfera on prvobitno morao razgovarati s igračem.

"Cijenim Sergeja mnogo, on mijenja stvari u igri i imamo sjajan odnos. Ako veliki klub dođe po njega, pitao bih ga da li želi da ide. U mom klubu su prioritet humanost, a ne finansijski aspekt. Kada sam dobio ponudu od 140 miliona eura, nisam ga prodao. Jedini sam slučaj u historiji. Danas postoji problem kada je riječ o poštovanju prema čovjeku i igraču", jasan je bio Lotito.

Milinković-Savić je u Lazio došao iz Genka 2015. godine za oko 10 miliona eura, skupio je gotovo 300 nastupa za klub i postigao 57 pogodaka. U ovoj sezoni ima 10 postignutih golova i 11 asistencija.

Laziju je Sergej pomogao da osvoji Kup Italije u sezoni 2018/2019 kada je pogodio u pobjedi 2:0 nad Atalantom u finalu.