Nogomet
0

Lothar Matthäus novi trener FC Fehervara

Totalsport
Njemački nogometni trener Lothar Matthäus (48) potpisao je s mađarskim Fehervarom dvogodišnji ugovor uz opciju produljenja na još jednu sezonu.

U klubu iz Szekesfehervara, koji je pod imenom Videoton igrao finale Kupa UEFA-e 1985. godine, nakon što je u polufinalu izbacio sarajevskog Željezničara Ivice Osima, nekadašnji kapetan njemačke nogometne reprezenzentacije tako bi mogao ostati do ljeta 2012. godine.

Da su se dogovorili s Nijemcem iz mađarskog su kluba objavili na svojim službenim internetskim stranicama.

Prošle je sezone Fehervar u nacionalnom prvenstvu zauzeo šesto mjesto, ali je uspio obraniti naslov u Liga kupu iz prethodne. Osvojen Mađarski nogometni kup 2006. godine uz ta je dva Liga pokala jedini trofej koji je ovaj klub osvojio u svojoj povijesti.

Matthäus, koji je tokom karijere skupio rekordnih 150 nastupa za njemačku reprezentaciju, već je radio kao trener u Mađarskoj. Vodio je nacionalnu reprezentaciju od 2003. do 2005. godine.

Radio je dosad kao trener također u bečkom Rapidu, beogradskom Partizanu, brazilskom Atleticu Paranaense, Red Bullu iz Salzburga te donedavno u Maccabiju iz Netanye.