Prekinut veliki derbi
8

Loše vijesti za nogometaša kojeg je povrijedila petarda, Grčki savez sprema iznenađujuću odluku

H. H.
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Španski defanzivac Juankar doživio je potres mozga i djelimični gubitak sluha od petarde koja je eksplodirala pored njega tokom grčkog klasika između Olympiakosa i Panatinaikosa, što je izazvalo prekid meča dva vječita rivala.
Lijevi bek gostujućeg tima pao je na tlo dok se zagrijavao kraj aut linije nakon što je pored njega eksplodirala petarda koju su bacili navijači Olympiakosa.

Španski nogometaš potom je prebačen u privatnu bolnicu "Ygeia", gde ostaje hospitalizovan, javila je danas grčka sportska štampa.

Prvi testovi kojima je podvrgnut pokazali su djelomični gubitak sluha i labirintski šok, traumu unutrašnjeg uha koja obično uzrokuje nestabilnost, mučninu i vrtoglavicu, te će do kraja života slabije čuti na uho koje je povrijeđeno eksplozijom petarde.

Nakon incidenta, koji se dogodio nekoliko minuta nakon što je Olympiacos izjednačio na 1:1, igrači Panatinaikosa su se povukli u svlačionicu i odbili su nastaviti utakmicu.

Kako prenose grčki mediji, konačan rezultat utakmice biće ipak odlučen na terenu i susret neće biti registrovan službenim rezultatom u korist Panathinaikosa, što je svakako iznenađujuća odluka, ukoliko se zvanično potvrdi.