Otpisan u Liverpoolu
86

Loris Karius izgleda gotovo neprepoznatljivo nakon što se posvetio radu u teretani

H. H.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Njemački golman Loris Karius nije igrao za Liverpool gotovo četiri godine i ove sezone je van konkurecnije, ali je slobodno vrijeme dobro iskoristio, ako je suditi po njegovoj posljednjoj objavi na Instagramu.

Karius je i dalje igrač Liverpoola uprkos tome što nije igrao za klub od svoje katastrofalne izvedbe u finalu Lige prvaka protiv Real Madrida u maju 2018. godine, a 28-godišnji golman proveo je posljednje tri godine na posudbama u Besiktašu i Union Berlinu, a trenutno je još član Liverpoola.

Očekivalo se da će u januaru napustiti klub uz besplatan transfer, ali se njegova plata od 65.000 funti sedmično pokazala kao kamen spoticanja za prijevremeni odlazak i sada je van planova Jurgena Kloppa.

Nijemac ove sezone nije ni pozvan ni za jednu službenu utakmicu i nije nastupio osam mjeseci, zbog čega je odlučio iskoristiti slobodno vrijeme za rad u teretani.

Bez šanse da igra, Karius naporno trenira, a u svojoj posljednjoj objavi na Instagram pokazao je impresivnu fizičku transformaciju koju je prošao.

Uslijedili su brojni komentari njegovih fanova, a veliki broj njih je iznenađen izgledom Nijemca, te su ga opisivali riječima kao što su "zvijer" ili "terminator".

Kariusov ugovor s Liverpoolom važi do kraja sezone, a na Anfield je došao 2016. godine iz Mainza.