Porodica proživjela dramu
25

Lopovi tokom utakmice upali u dom zvijezde Cityja i izveli filmsku pljačku od 1,1 milion eura

N. M.
Foto: The Sun/Montaža
Foto: The Sun/Montaža
Manchester City je u srijedu navečer igrao gostujući meč protiv Evertona u 19. kolu Premiershipa, a dok su Građani preokretom stizali do pobjede od 3:1, porodica Jacka Grealisha proživljavala je dramu.

Kako su objavili britanski mediji, u porodični dom nogometaša Cityja upali su lopovi koji su izvršili veliku krađu.

Grealish je sa zaručnicom uoči Božića uselio na luksuzno imanje vrijedno 7 miliona eura smješteno u Cheshireu, ruralnom dijelu Engleske između Manchestera i Liverpoola, a lopovi su to očito spremno pratili.

[TWITTER]1740633783575986669[/TWITTER]

Zaručnica Sasha Attwood kobne je večeri na druženje pozvala Jackove roditelje, nanu, dvije sestre i brata u novouređeni dom, ali lopovi su uprkos svemu krenuli u akciju i u filmskoj krađi tokom utakmice oštetili zvijezdu Cityja za 1,1 milion eura. Toliko iznosi vrijednost nakita i satova koje su otuđili.

Prisutni u kući su čuli lupanje, aktivirali su alarmni sistem i pozvali policiju, ali dok je ona došla lopovi su već obavili posao i pobjegli. Nisu pomogli čak ni psi čuvari...

"Svi su bili prestravljeni. Riječ je o ogromnoj imovini, pa je razumljivo zašto u početku niko ništa nije čuo. Psi su počeli lajati, začuli su kako neko trči po kući. Pritisnuli smo alarm za paniku, a jedinica hitne pomoći odmah je reagirala s više policijskih automobila i helikopterom", ispričao je izvor blizak porodici Grealish za The Sun.

Inače, Grealish je odigrao cijelu utakmicu u dresu Cityja protiv Evertona, koji su Građani pobijedili s 3:1 nakon sjajnog preokreta.