Bundesliga
11

Lookman ušao s klupe i u debiju donio pobjedu Leipzigu protiv M'gladbacha

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Leipziga savladala je Borussiju M'gladbach u posljednjem meču subotnjeg programa 21. kola njemačke Bundeslige na gostujućem terenu minimalnim rezultatom 1:0.

Domaći tim imao je prvu veliku priliku na meču, ali Hazardu 13. minuti nije uspio pogoditi za vodstvo, da bi dvije minute nakon toga udarac Brume na drugoj strani odbranio Sippel.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a već na početku nastavka Keita na jednoj, odnosno Stindl na drugoj strani propustili su nove velike prilike.

Kada su svi očekivali kraj susreta, Leipzig u finišu meča dolazi do pobjede. Rezervista Lookman koji je tokom zime stigao iz Evertona u igru je ušao u 79. minuti, a u 89. donosi pobjedu i velika tri boda svojoj ekipi.

Do kraja meča Borussija je pokušala stići do boda, a posljednju veliku priliku na meču propustio je Hazardu 93. minuti susreta kada Gulasci brani njegov udarac.

Nakon 21. odigranog kola Leipzig se nalazi na trećoj poziciji sa 35 bodova, četiri više od Borussije M'gladbach koja ima 31 bod i nalazi se na sedmoj poziciji.

Tabela:

Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE