Duži video
147

Londonska policija objavila snimak napada na Kolašinca i Özila iz drugog ugla

N. K.
Novi ugao napada (Foto: Screenshot)
Novi ugao napada (Foto: Screenshot)
Londonska policija danas je na svom zvaničnom portalu objavila kako su dvojica optuženih muškaraca za pokušaj pljačke i napada na Mesuta Özila i Seada Kolašinca priznali krivicu.

"Snimke CCTV-a pokazuju kako se nisu ustručavali izvući oružje kad su postavljali zahtjeve, ali nisu se ni potrudili da izvrše plan do kraja. Jedna žrtva je stala.u gard i odbila osumnjičene", navodi se u današnjem službenom saopštenju policije aludirajući na našeg reprezentativca.

Uz saopštenje, policija je objavila i nešto duži snimak napada kojeg smo i ranije imali priliku vidjeti, s tim da se sada vidi atak razbojnika iz drugog ugla.

Podsjetimo, policija je krajem jula uhapsila dvojicu osumnjičenih za napad, a nakon što je 30-godišnji Ashley Smith priznao krivicu početkom oktobra, danas je isto pred sudom učinio i Jordan Northover.

Napadači Ashley Smith i Jordan Northover (Foto: Metropolitan Police)
Napadači Ashley Smith i Jordan Northover (Foto: Metropolitan Police)

Policija je objavila i fotografije dvojice kriminalaca koji će svoje kazne saznati na ročištu zakazanom za petak.

Dvojica napadača su se na skuteru zaustavili u blizini automobila njemačkog veznjaka te su mu uz prijetnju oštrim predmetima pokušali oteti sat. Međutim, Özila je zaštitio Kolašinac koji se upustio u fizički obračun s njima, a potom su obojica u automobilu zajedno sa suprugom Arsenalovog veznjaka napustili mjesto događaja.