Veznjak prelomio
73

Lončara dvije godine nema na spisku, a sad se oprostio od Zmajeva: Puno je nenogometnih problema

N. M.
Stjepan Lončar (Foto: Arhiv/NS BiH)
Stjepan Lončar (Foto: Arhiv/NS BiH)
Nogometaš kazahstanske Astane Stjepan Lončar govorio je za hrvatske medije uoči današnje utakmice ovog kluba protiv Dinama u Konferencijskoj ligi, a tom je prilikom otkrio da se oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Na Lončara su ljubitelji nogometa u BiH vjerovatno i pomalo zaboravili pošto ga na spiskovima reprezentacije nije bilo od septembra 2021. godine, a sada je otkrio da je čelnicima Nogometnog saveza BiH saopćio svoju odluku.

"Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u NS BiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nenogometnih problema. Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Euro, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju posložiti stvari u Savezu", rekao je Lončar u izjavi za Sportske novosti.

Lončar ima 27 godina i trenutno je u Astani kao posuđen igrač mađarskog Ferencvaroša. Ponikao je u Širokom Brijegu, a još je nastupao i za Neretvanac, Rijeku i Kortrijk.

Za reprezentaciju BiH je upisao 11 nastupa i nije se upisivao u strijelce ili asistente.