Evropska liga
3

Lončar: Protiv Ordabasyja želimo upisati još jednu pobjedu, jedva čekamo meč

Piše: O. T.
Stjepan Lončar (lijevo) u susretu protiv Olimpica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Stjepan Lončar (lijevo) u susretu protiv Olimpica (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Veznjak Širokog Brijega i U21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Stjepan Lončar (20) očekuje pobjedu svog tima u uzvratnom meču 1. pretkola Evropske lige protiv kazahstanskog Ordabasyja u gostima.

Široki Brijeg je u prvom meču na Pecari pružio odličnu predstavu i zasluženo slavio rezultatom 2:0. Aktuelni šampion Kupa BiH favorit je za prolazak dalje, a mladi Lončar se nada da će njegov tim pružiti još jednu odličnu predstavu iako je morao dugo putovati do Almatyja.

"Istina je da nas je čekao težak i dug put do Kazahstana i da nas je to umorilo. Mi smo se maksimalno odmarali i pripremali za večerašnju utakmicu gdje su uslovi odlični, na vrhunskom nivou. Što se tiče klime, dosta je vruće, ali večer je hladna tako da će biti odlično pred utakmicu", kazao je Lončar.

Iako Široki ima prednost od dva gola, Lončar napominje da njegov tim želi novu pobjedu i da ne razmišlja o prednosti koju ima. Široki će, u slučaju plasmana dalje, u 2. pretkolu igrati protiv škotskog Aberdeena.

"Atmosfera u ekipi je odlična i svi jedva čekamo sudijski znak da počne utakmica. Imamo rezultat, ali mi igramo kao da je 0:0 i kao da ganjamo rezultat. Idemo na pobjedu. Nema opuštanja, jer znamo šta nam donose pobjeda i prolazak u drugo pretkolo", dodaje talentirani veznjak.

Svjestan je da će Široki u Almatyju odigrati još jedan težak meč, ali vjeruje da je njegov tim spreman za takav ispit.

"Mi smo svjesni svega, izanalizirali smo ih dosta. Bit će to još jedna teška utakmica taktičkih nadmudrivanja, a mi imamo rezultat te se od njih očekuje, možemo reći, pritisak na nas od prve minute i agresivnost, jer ganjaju rezultat. Ipak, mi smo psihički, fizički i taktički spremni. To je najbitnije, tako da jedva čekamo početak utakmice", poručio je Lončar.

Lončar je u prošloj sezoni upisao 30 nastupa za Široki u svim takmičenjima, dok je za U21 reprezentaciju BiH zabilježio dva nastupa.