Cobham
0

Ljutiti navijači poručili "Ancelotti+Abramovič out!"

Totalsport
Kako se aktuelni engleski nogometni prvak Chelsea nastavlja mučiti s formom i rezultatima, frustracije klupskih navijača iz dana u dan sve su veće.

Tako je nedavno osvanuo transparent uz ulicu koja vodi na Chelseajevom trening-igralište u Cobhamu. Na jednom je stajalo: "Ancelotti+ Abramovič van", dok je na drugom pisalo “Nijedan od vas ne zaslužuje nositi dres”.

Prema rukopisu izgleda kao da je ista osoba autor obje protestne note protiv menadžera i vlasnika kluba uslijed katastrofalnih rezultata Chelseaja koji su kulminirali premierligaškim porazom od Wolverhamptona sredinom sedmice.

"Bio je samo jedan navijač? Ako je bio samo jedan, onda nema problema. Ovdje ćete vidjeti samo jednu nezadovoljnu osobu, a u Italiji je drugačije. Tamo se oko trening-igrališta skupi 1.000 nezadovoljnika. Teško je nositi se s njih hiljadu, a s jednim se možete nositi", u šali je komentirao Ancelotti.

"Za menadžera je u ovakvom trenutku važno imati podršku kluba, igrača i navijača, očito izuzev jednog. To je pravi način za brzu reakciju i korak naprijed", dodao je talijanski strateg, čija ekipa trenutno uz utakmicu više, za liderom Manchester Unitedom zaostaje devet bodova.