Nogomet
15

Ljutiti meksički navijač vrijeđao Van Persieja misleći da je Robben

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Čudnoj i komičnoj situaciji prisustvovao je napadač holandske nogometne reprezentacije Robin van Persie nekoliko dana uoči četvrtfinalne utakmice protiv Kostarike na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Van Persie je ispred reprezentativnog hotela u Rio de Janeiru potpisivao autograme obožavateljima kad se iz gomile izdvojio jedan meksički navijač, go do pasa. U naletu bijesa počeo je Van Persieju vikati ''varalico, je... varalico'', a sve je popratio i skakanjem i čudnim gestikulacijama.

Ispostavilo se da je pobješnjeli simpatizer Meksikanaca zamijenio Van Persieja za njegova reprezentativnog suigrača Arjena Robbena za kojeg očito smatra da je iznudio jedanaesterac u utakmici osmine finala. Podsjetimo, Holandija je do pobjede protiv Meksika (2:1) došla u sudijskoj nadoknadi nakon što je Rafa Marquez sapleo Robbena u kaznenom prostoru, a Klaas-Jan Huntelaar pogodio s bijele tačke.

Van Persie u tom trenutku nije ni bio u igri, ali je morao preuzeti na sebe ljutnju meksičkog navijača koji očito ne razlikuje napadača Manchester Uniteda od njegovog kolege iz Bayerna.