Nogomet
519

Ljupko Petrović: Kad može Kosovo, može i Republika Srpska u UEFA-u

Klix.ba
Ljupko Petrović
Ljupko Petrović
Trofejni srbijanski trener Ljupko Petrović, koji je sa Crvenom zvezdom postao prvak Evrope 1991. godine, nakon učlanjenja Kosova u UEFA-u smatra kako bi i Republika Srpska trebala dobiti svoju reprezentaciju.

"Republika Srpska sada ima puno pravo da traži isto što i Kosovo u UEFA-i. Po istom postupku trebalo bi da dobiju prijem i punopravan status. Statut UEFA-e poslije odluke iz Budimpešte i ovako ne važi i nikoga ne interesuje. I Republika Srpska kao Kosovo ima registrovanu ligu, fudbalere, pojedince koji imaju ime u Evropi. Jedino ako su jedni aršini za nas Srbe, a drugi za Albance", rekao je Ljupko Petrović za Kurir i dodao:

"Bilo bi lijepo da neki savez koji ima članstvo u UEFA-i stane iza FSRS. Hoće li to biti Srbija, Rusija ili neka treća zemlja, sasvim je svejedno. Znamo mi svi ko bi trebalo to da uradi. Zašto Kosovo može, a Republika Srpska ne može?", pita se Petrović.

Srbijanski mediji su već i "napravili" reprezentaciju Republike Srpske, a zanimljivo je da bi napad predvodio - Zlatan Ibrahimović?!