Premijer liga BiH
158

Ljepotica na Pecari okončana remijem: Osimove rezerve donijele Želji bod protiv Širokog

N. K.
Foto: R. D./Klix.ba
(Foto: R. D./Klix.ba)
Nogometaši Širokog Brijega i Željezničara podijelili su bodove na Pecari u okviru šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigravši u sjajnoj utakmici neriješeno 3:3.

Već u prvih pet minuta susreta dalo se naslutiti da ćemo gledati izuzetno otvorenu i efikasnu utakmicu. Široki je poveo u drugoj minuti kada je Enin pogodio nakon loše reakcije Željine odbrane.

Međutim, za sjajan početak meča pobrinuo se Krpić, koji je poentirao nakon što ga je dobro poslužio Ramović s desne strane.

Igra se potom donekle primila sve do 32. minute kada Široki ponovo dolazi u vodstvo. Ovaj put je Jović bio precizan s bijele tačke.

Samo devet minuta kasnije bilo je 3:1. Široki je istrčao sjajnu kontru koju u pogodak pretvara Kvesić. Ujedno je to bio rezultat prvog poluvremena.

Nadu Želji da mogu doći do boda ili bodova donio je rezervista Veselinović u 63. minuti, a deset minuta kasnije u tom naumu su i uspjeli. Ovaj put strijelac je bio još jedan rezervista Ermin Zec pa se ispostavilo da je trener Amar Osim napravio odlične izmjene u nastavku meča. Do kraja utakmice nije bilo pogodaka pa su današnji rivali podijelili bodove.

Željezničar je ostao na drugom mjestu Premijer lige BiH s bodom manje od Sarajeva, koje ima i utakmicu manje. Široki je ostao na devetoj poziciji.

Tabela: