Nove ponude sa Otoka
0

Liverpoool i Man Utd žele Edina Džeku

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Nakon odličnih partija koje iz kola u kolo pruža u Bundesligi, ponude za dragulja bh. fudbala Edina Džeku stigle su i iz Liverpoola i Manchester Uniteda. Suma koju ovi veliki klubovi nude za našeg reprezentativca iznosi 13 miliona funti.

Za 23-godišnjeg napadača Wolfsburga koji je u ovoj sezoni postigao 16 golova u 27 nastupa do sad su od klubova s Otoka interesovanje izrazili Tottenham, Everton, Blackburn, Portsmouth i Sunderland, ali i slavni Chelsea i Arsenal, rezimira Goal.com.

Naš mladi fudbaler ne samo da plijeni odličnom igrom, već ima i druge atribute koji bi mu bili veoma korisni u Premier ligi. Visok je, brz, odlično dribla i igra s obje noge. Sad kad se dokazao u Bundesligi i u reprezentaciji pod vodstvom Miroslava Blaževića, postao je jedan od najtraženijih napadača na svijetu. U A reprezentaciji BiH zabilježio je osam golova u šest nastupa, a samo u toku dvije utakmice protiv Belgije mrežu njihovog golmana Džeko je napunio sa tri gola.

Džeko je karijeru počeo u sarajevskom Željezničaru, prije nego što je, kao igrač sredine terena, prešao u češke Teplice. U 43 nastupa za ovaj tim postigao je 16 golova, a u ljeto 2007. dobio ponudu da za 4 miliona eura pređe u njemački Wolfsburg, gdje danas igra sa reprezentativnim kolegom Zvjezdanom Misimovićem.

Njegova karijera zasigurno je u usponu, a za čiji će se dres Džeko odlučiti u skorijoj budućnosti, ostaje da se vidi.