Premiership
0

Liverpoolu 212. Merseyside derbi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ekipa Liverpoola pobijedila je u gradskom derbiju na Goodison Parku domaći Everton s 2-0 u dvoboju 14. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Liverpool je u 212. Merseyside derbiju zasluženo ostvario pobjedu, treću uzastopnu kada su u pitanju prvenstveni okršaji protiv Evertona na Goodison Parku.

Gosti su poveli u 12. minuti, kada se nakon udarca Mascherana s 20-tak metara lopta odbila od Yoba, prevarila golmana Howarda i završila u mreži. Pobjedu je Liverpool osigurao u 80. minuti. Gerrard je majstorski spasio jednu tešku loptu i gurnuo je prema Rieri čiji je udarac Howard samo kratko odbio, ali je natrčao Dirk Kuyt te iz blizine, bez problema, gurnuo loptu u praznu mrežu.

Ekipa španjolskog trenera Rafaela Beniteza prekinula je niz od tri utakmice bez pobjede u Premiershipu. Posljednju prije ove ostvarili su krajem prošlog mjeseca na Anfieldu protiv Manchester Uniteda. Evertonu je ovo bio treći uzastopni poraz.

U ranijem terminu je Birmingham u gostima svladao Wolverhampton s 1-0, a pogodak je postigao Lee Bowyer već u 3. minuti dvoboja.

Premiership, 14. kolo (nedjelja):

Everton - Liverpool 0-2 (yobo 12 – ag, Kuyt 80)

Wolverhampton - Birmingham 0-1 (Bowyer 3)

Arsenal - Chelsea (17.00)

Poredak: 1. Chelsea 33 (-1), 2. Manchester United 31, 3. Tottenham 26, 4. Arsenal (-29 25, 5. Liverpool 23, 6. Aston Villa 23...