Petogodišnji ugovor
0

Liverpoolovo prvo pojačanje je Alexis Mac Allister, član zlatne generacije Argentinaca

N. K.
Mac Allister prvo pojačanje Liverpoola (Foto: Instagram)
Mac Allister prvo pojačanje Liverpoola (Foto: Instagram)
Argentinski veznjak Alexis Mac Allister (24) bit će prvo Liverpoolovo pojačanje budući da se uskoro treba ozvaničiti ovaj transfer, javlja Fabrizio Romano.
Mac Allister je dogovorio lične uslove petogodišnjeg ugovora koji će vrijediti do 2028. godine, kao što se očekuje još od aprila.

Ljekarski pregledi će se odvijati u narednih 24 ili 48 sati jer će ove sedmice biti dovršen dogovor Liverpoola s Brightonom.

Liverpool će pokrenuti klauzulu o odlasku igrača te ga platiti mnogo manje od 70 miliona eura kao što se ranije pisalo. To je ponuda koja je povoljna za Redse.

Podsjetimo, Mac Allister je ponikao u redovima Argentinosa gdje je prvo igrao za njihov drugi tim, a onda je 2017. prešao u prvi. Dvije godine kasnije kupio ga je Brighton za 8 miliona eura. Ipak, engleski klub ga je dva puta posuđivao (Argentinosu i Boci Juniors), da bi od januara 2020. postao standardni član ekipe.

Ove sezone je u svim takmičenjima skupio 40 nastupa. Postigao je 12 pogodaka i tome dodao tri asistencije.

Za reprezentaciju Argentine debitovao je 2019. godine. Od tada je skupio 16 nastupa u državnom dresu te je postigao i jedan pogodak.