U centru pažnje
2

Liverpoolova legenda razbjesnila javnost zbog komentara o "muškom" nogometu

N. K.
Souness gostovao u emisiji Sky Sportsa (Foto: Twitter)
Souness gostovao u emisiji Sky Sportsa (Foto: Twitter)
Legendarni Liverpoolov nogometaš Graeme Souness (69) našao se danas u centru pažnje britanskih medija nakon što je u TV programu uživo naglasio da je nogomet "muška igra".

Naime, Souness je bio gost Sky Sportsa zajedno s nekadašnjom engleskom nogometašicom koja ima više od 100 nastupa za reprezentaciju Karen Carney.

Govorili su o utakmici Chelseaja i Tottenhama (2:2), a Souness je na temu incidenta koji se dogodio između dvojice trenera Thomasa Tuchela i Antonija Contea zaključio da je nogomet muška igra.

Nije mnogo pomoglo to što je voditelj pokušao izgladiti situaciju pa je dodao da je nogomet i ženska igra, što su prije nepune dvije sedmice na najbolji način potvrdile i reprezentativke Engleske.

Odmah su se počeli nizati negativni komentari na društvenim mrežama.

"Ovo je muška igra. Muškarci će to riješiti. To je tako odvratno reći nakon ljeta koje je ova zemlja upravo imala", rekla je Bethany England, jedan od reprezentativki Engleske koja je nedavno postala prvak Evrope.

Podsjetimo, Tuchel i Conte su na današnjem derbiju prvo ušli u klinč nakon prvog izjednačujućeg gola Tottenhama, a onda i na kraju utakmice kada je Nijemac, tokom rukovanja, počeo zavrtati ruku italijanskom kolegi.