Pojačanje u odbrani
12

Liverpool želi dovesti Gimeneza i stvoriti najmoćniji štoperski par svijeta

N. K.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp u pauzi prvenstva zbog pandemije koronavirusa pravi planove za iduću sezonu, a prioritet mu je dovođenje vrhunskog štopera kojeg bi spario s najboljim defanzivcem svijeta Virgilom van Dijkom.

Naime, Lovren je na izlaznim vratima budući da mu ugovor ističe u ljeto naredne godine, dok su Matip i Gomez solidni igrači, ali ne i vrhunski kakve želi Klopp.

AS piše da su tri potencijalna kandidata Atleticov Jose María Gimenez (25), Interov Alessandro Bastoni (20) i Dayot Upamecano (21) iz RB Leipziga.

[TWITTER]1241710142426615808[/TWITTER]

Atleticov Urugvajac je prvi favorit i čini se idealnim za Kloppove planove, a problem bi mogao biti jedino aktuelni ugovor koji ima s Madriđanima do ljeta 2023.

Međutim, on sadrži minimalnu klauzulu o puštanju u iznosu od čak 120 miliona eura pa bi eventualnom isplatom tog iznosa Gimenez postao najskuplji štoper u historiji.

Inače, adut Redsa je činjenica da je Gimenez izgubio mjesto u startnoj postavi Atletica budući da trener Diego Simeone u ovom trenutku više vjeruje Stefanu Safiću i Brazilcu Felipeu.