Nogomet
2

Liverpool započeo pregovore za Suarezov novi ugovor

Totalsport
Luis Suarez (Foto: AFP/Arhiv)
Luis Suarez (Foto: AFP/Arhiv)
Engleski nogometni velikan Liverpool priprema se svom izvanrednom urugvajskom napadaču Luisu Suarezu ponuditi novi ugovor koji bi bio rekordan za slavni klub s Anfielda, a s kojim, svakako, želi odbiti interes najvećih evropskih klubova za fantastičnog strijelca.

Liverpoolov direktor Ian Ayre otputovao je u Barcelonu i sastao se sa Suarezovim agentom Pereom Guardiolom. Iako nije ponudio novi ugovor, taj sastanak signalizira namjeru Liverpoola da se izbjegne još jedna dugotrajna ljetna saga po pitanju Suarezovog transfera.

Portal Goal piše kako je Liverpool spreman Suarezu ponuditi više od 130.000 funti sedmično za dugoročni ostanak na Anfieldu. Taj klub, pod vlasništvom Fenway Sports Group, inače nije sklon otvarati pregovore o novom ugovoru usred sezone, ali je ovoga puta očito spreman napraviti iznimku, jer želi zadržati u ekipi urugvajskog reprezentativca, kojeg aktuelni ugovor veže za klub do 2016. godine.

Goal pretpostavlja kako je Real Madrid voljan ponuditi 70 miliona eura za Suarezov transfer u januaru, iako više i ozbiljnije računa na njegov dolazak idućeg ljeta.

Prošlog ljeta je Suarez insistirao na odlasku u Arsenal, objašnjavajući svoju inicijativu željom da igra u Ligi prvaka. To je dovelo do napetih odnosa na relaciji između igrača, njegovog agenta i kluba.

Suarez je na kraju ostao na Anfieldu, te je nakon isteka suspenzije koju je vukao iz prošle sezone zabio čak 17 golova u 11 premierligaških nastupa.

U Liverpoolu vjeruju kako je Suarez prošlog ljeta uistinu insistirao na odlasku više zbog nastupa u Ligi prvaka nego zbog finansijskog dijela priče, te se nadaju da mogu zadovoljiti njegove apetite za narednu sezonu u oba aspekta. Ponajviše zahvaljujući Suarezovim golovima i odličnim igrama, Redsi trenutno drže drugo mjesto na tabeli Premierlige, sa samo dva boda manje od vodećeg Arsenala.