Transfer sapunica
37

Liverpool za Coutinha od Barcelone traži rekordan iznos, Brazilac spreman na štrajk

Klix.ba
Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Philippe Coutinho (Foto: EPA-EFE)
Philippe Coutinho je, ako je vjerovati katalonskom Sportu, odigrao posljednji meč za Liverpool i već je jednom nogom u Barceloni, čime bi se mogla konačno okončati velika transfer sapunica.

Brazilac nije bio u ekipi Redsa u utakmici s Burnleyjem, a Sport tvrdi da neće igrati ni protiv Evertona u FA Cupu, budući da navodno ne želi riskirati povredu kojom bi mogao ugroziti veliki transfer.

Sport tvrdi da su pregovori Liverpoola i Barcelone u posljednjoj fazi te da će se predstavnici dva kluba navodno sutra naći u Londonu kako bi dogovorili detalje transfera koji bi prema istom izvoru trebao doseći 150 miliona eura.

Liverpoolov menadžer Jurgen Klopp već se pomirio s činjenicom da će izgubiti Brazilca, a Coutinho navodno smatra da je odradio jesenji dio sezone više nego profesionalno te je spreman i na štrajk ukoliko se ne rastane prijateljski s klubom.

U međuvremenu, britanski Guardian piše da Liverpool neće tek tako pustiti Coutinha i da bi se mogla ponoviti priča proteklog ljeta kada su katalonski mediji širili glasine kako je sve riješeno, a na kraju se ispostavilo da to nije istina.

Čelnici Liverpoola su, prema njihovom pisanju, poslali poruku Kataloncima kako Coutinha ne namjeravaju pustiti za iznos koji se vrtio po španskim medijima - 110 miliona eura plus 40 miliona u bonusima.