Steven Gerrard
0

'Liverpool za cijeli život!'

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Kapiten fudbalskog kluba Liverpool, Steven Gerard otkrio je novinarima portala Goal.com da je izrazito sretan zbog svakog uspjeha Liverpoola, a da ga posebno oduševljava uspjeh u posljednjoj sezoni u Premier Ligi.

Poznati fudbaler Steven Gerrard izjavio je da nikad nije bio sretniji što se tiče njegove karijere u profesionalnom fudbalu, te da ne planira napustiti Anfield, dodajući da je Liverpool njegov 'klub za cijeli život'.

'Igram u odličnom klubu s odličnim igračima, a imam i odličnog trenera. Ne treba mi ništa više od toga. Trudim se i želim napredovati, ali to ne znači da ću ikad napustiti ovaj klub', izjavio je raspoloženi Gerrard.

Dvadesetosmogodišnji Gerrard je u 38 utakmica postigao 21 pogodak od čega je u posljednje tri utakmice ostvario čak šest golova, te se opasno približio brilijantnom Fernandu Torresu.

'Moj odnos s Rafom je sve bolji i bolji kako vrijeme odmiče. Kad se sjetim svoje mladosti i neozbiljnosti znam da je morao biti strog, no ti nesporazumi su iza nas', nastavlja Gerrard.

Fudbaler, nedavno oslobođen optužbi za teški fizički napad u jednom noćnom klubu, dodao je da se osjeća kao da je 'na vrhu svijeta' jer se nalazi u vrhunskoj formi u vrhunskom klubu.

'Stvari u klubu su savršeno posložene. Možemo pobijediti bilo koga u engleskoj ligi', zaključuje Gerrard.

Gerrard (28) je od početka karijere vezan uz Liverpool, u juniorskoj postavi Liverpoola je počeo igrati već kao devetogodišnjak, davne 1989., a mišljenje nije promijenio ni kad je 2005. godine zapeo za oko bogatom Romanu Abramoviču, vlasniku kluba Chelsea.

Za reprezentaciju Engleske igra od 2000. godine, a u 47 nastupa postigao je devet golova. Godine 2001. je od strane igrača odabran za najboljeg mladog igrača Engleske, a 2006. kolege su ga proglasile najboljim igračem u Premier ligi.