Premiership
20

Liverpool uz dva autogola protivničkog igrača pobijedio Leciester

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su Leicester u meču 18. kola engleskog Premiershipa rezultatom 2:1, a oba pogotka za Redse bila su djelo gostujućeg defanzivca Wouta Faesa koji je u finišu prvog poluvremena dva puta ubacio loptu u vlastitu mrežu.

Leicester je bolje otvorio meč i već u 4. minuti preko veznjaka Dewsbury-Halla došao u iznenađujuće vodstvo od 1:0, no to nije previše uzdrmalo Kloppovu ekipu pa su odmah krenuli po gol i poravnanje rezultata.

Nakon nekoliko promašaja, u tome su uspjeli u 38. minuti kada je Faes postigao autogol, a ovaj nesretni igrač, samo sedam minuta poslije toga, još jednom je zatresao vlastitu mrežu, ovaj put na potpuno nesmotren i komičan način. Liverpool je tako na poluvremenu imao vodstvo od 2:1.

U nastavku su obje ekipe imale nekoliko opasnih situacija, Liverpool prije svega, ali pogodaka nije bilo pa su tako popularni Redsi otvorili 18. kolo pobjedom i osvajanjem tri boda.

Sada su na šestoj poziciji sa 28 osvojenih bodova, 12 manje od Arsenala koji je prvi i dva manje od Tottenhama koji je na četvrtoj poziciji.

U drugom meču koji je odigran večeras, Brentford je slavio protiv West Hama na gostujućem terenu rezultatom 2:0. U vodstvo ih je doveo Toney u 18. minuti, da bi pred kraj prvog poluvremenu, tačnije u 43. minuti, Dasilva pogodio za 2:0, što je i bio konačan rezultat.

Rezultat i strijelci:

Liverpool - Leicester 2:1 (Faes 38', 45' autogolovi - Dewsbury-Hall 4')

Tabela:

Standings provided by Sofascore