Igrač sjajnog prodora
103

Liverpool u "tišini" doveo treće pojačanje koje niko nije mogao očekivati

D. P.
Ramsay će čekati svoju šansu na desnom beku (Foto: Twitter)
Ramsay će čekati svoju šansu na desnom beku (Foto: Twitter)
Mladi škotski nogometaš Calvin Ramsay novi je igrač Liverpoola, potvrdili su engleski mediji nakon što je Aberdeen prihvatio ponudu.

Prva dva pojačanja Liverpoola u ljetnom prijelaznom roku prošla su uz mnogo više "bure" u javnosti. Prvo je potpisan Fabio Carvalho iz Fulhama, a onda i Darwin Nunez iz Benfice.

Treće pojačanje Liverpool je doveo u "tišini". Riječ je o jednom od najtalentovanijih škotskih nogometaša, mladom Calvinu Ramsayu (18).

Ramsay već ima iskustvo igranja profesionalnog seniorskog nogometa pošto je u protekloj sezoni za Aberdeen odigrao 33 utakmice i postigao jedan gol uz čak devet asistencija što je sjajna statistika za debitanta u seniorskom nogometu.

Iako je ovaj transfer malo ko očekivao, pošto je praksa da igrači Aberdeena idu u najveće škotske klubove, Liverpool ga je skautirao i odmah doveo po početku ljetnog prijelaznog roka. Škotski Aberdeen pristao je na ponudu Liverpoola u iznosu od 5,3 miliona eura.

Inače, mladi Ramsay igra na poziciji desnog beka i bit će opcija iza nedodirljivog Trenta Alexander-Arnolda. Ipak, i njemu je potreban odmor tako da će mladi Ramsay učiti uz reprezentativca Engleske i čekati svoju šansu.