Korak bliže tituli
331

Liverpool trijumfom protiv West Hama ušao u historiju Premiershipa

K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Liverpoola savladala je West Ham u posljednjem meču 27. kola engleskog Premiershipa nakon preokreta rezultatom 3:2.

Domaći tim je sjajno otvorio meč i već u devetoj minuti nakon asistencije Alexander-Arnolda pogodio je Wijnaldum za vodstvo Redsa od 1:0. Ipak, slavlje domaćih navijača trajalo je samo tri minute s obzirom na to da je Diop u 12. minuti pogodio za 1:1.

To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena, a onda u 54. minuti Fornals na asistenciju Ricea pogađa za 2:1 i muk na Anfiledu.

Ipak, domaći tim se nije predao, pa je preko Salaha u 68. minuti stigao do poravnanja, da bi u 81. minuti Mane pogodio na asistenciju Alexander-Arnolda za veliki preokret Redsa i, na kraju će se ispostaviti, novu pobjedu u Premiershipu.

Ovo je za Liverpool 18. pobjeda u nizu u ovoj sezoni čime su izjednačili rekord Manchester Cityja iz sezone 2017/18, a večerašnjom pobjedom na svom terenu stigli su do 21. pobjede na Anfiledu, čime su srušili rekord Manchester Cityja iz sezone 2011/12 kada su Građani na domaćem terenu upisali 20 uzastopnih pobjeda.

Ovom pobjedom Redsi su napravili još jedan siguran korak ka tituli prvaka, a nakon ovog kola oni još uvijek imaju 22 boda više od Manchester Cityja i samo je pitanje vremena kada će prvi put nakon 30 godina postati prvaci Engleske. Za novu titulu prvaka potrebne su im još četiri pobjede, odnosno 12 bodova.

Tabela: