The Sun
0

Liverpool spreman odvojiti 50 miliona funti za Teveza

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
Engleski tabloid The Sun piše da je Liverpool spreman platiti 26 miliona funti odštete za argentinskog napadača Carlosa Teveza, koji igra na posudbi u Manchester Unitedu.

Tevezu na kraju ove sezone ističe ugovor prema kojem je na Old Trafordu igrao na posudbi. Vlasnik na ''ekonomska prava'' Teveza je agencija MSI, koju vodi Iranac s engleskim prebivalištem Kia Joorabchian.

Manchester United je nedavno obznanio da želi zadržati Teveza, odnosno, potpisati s njim trajni ugovor. Međutim, između redaka se dalo pročitati da im je odšteta od oko 25 miliona funti previsoka.

Javno zanimanje za Teveza pokazali su Liverpool i Tottenham. Međutim, Spursi su, navodno, preneraženi, nakon što su doznali da je Liverpool spreman iskrcati oko 50 miliona funti za Argentinca! Tačnije, 26 miliona funti za odštetu, te 8,3 miliona za godišnju platu Tevezu.

The Sun navodi da su takve informacije stigle iz "Tevezovog tabora", štagod to značilo. Tevez je prošle sedmice za SunSport potvrdio da je spreman preći u Liverpool u slučaju prave ponude.