Premiership
37

Liverpool slavi neočekivanog junaka, Conte i Tottenham nižu šokantne poraze

D. P.
Fabinho tokom slavlja protiv Burnleya (Foto: EPA-EFE)
Fabinho tokom slavlja protiv Burnleya (Foto: EPA-EFE)
Odigrana su tri meča 25. kola engleske Premier lige, a Liverpool je došao do četvrte vezane pobjede savladavši Burnley na gostovanju rezultatom 1:0.

Nogometaši Liverpoola teže od očekivanog savladali su rezultatom 1:0 Burnley, ali je i to dovoljno kako bi se vezala četvrta pobjeda i nastavila potjera za liderom Manchester Cityjem.

Iako su najveće dvije zvijezde Mohamed Salah i Sadio Mane došli s Afričkog kupa nacija i igrali od prve minute, neočekivanog heroja dobio je Liverpool u završnici.

Jedini gol na utakmici postigao je Fabinho u 40. minuti nakon kornera. Brazilac se snašao u gužvi i iz drugog pokušaja pogodio za bitnu pobjedu Redsa.

Novi šok doživio je Tottenham. Izabranici Antonija Contea rezultatom 0:2 poraženi su na svom terenu od Wolverhamptona.

Spurse je skupo koštao loš start utakmice i velike greške odbrane na startu. U šestoj minuti smušenu reakciju defanzivaca koristi Raul Jimenez tako što je zakucao loptu iza Huge Llorisa.

I drugi pogodak stigao je nakon loše igre Tottenhama u odbrani, a Leander Dendoncker je pogodio za 0:2. U nastavku se pokušao Tottenham vratiti, ali ništa domaćem timu nije pošlo za rukom tako da je Conte vezao i treći poraz ekipe iz Sjevernog Londona.

Novog heroja ima i Newcastle. Tim s najbogatijim vlasnikom na svijetu savladao je ekipu Aston Ville rezultatom 1:0, a ponovo je iz slobodnog udarca pogodio Kieran Trippier.

Tako je Newcastle vezao i treći trijumf i lagano plovi ka sigurnoj zoni uz adekvatna pojačanja tokom zime koje je doveo Eddie Howe.

Rezultati i strijelci:

Burnley - Liverpool 0:1 (Fabinho 40')

Tottenham - Wolverhampton 0:2 (Jimenez 6', Dendoncker 18')

Newcastle - Aston Villa 1:0 (Trippier 35')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore