Premiership
135

Liverpool se poigrao s očajnim Arsenalom: Hat-trick Firmina, Kolašincu 80 minuta

Piše: N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfielda u okviru 20. kola Premiershipa ekipu Arsenala rezultatom 5:1 i tako upisali deveti uzastopni trijumf u prvenstvu.

Već u prvih 16 minuta utakmice mogao se vidjeti spektakl kakav se i očekivao od ovog velikog derbija. Čak je Arsenal i došao u vodstvo golom Matland-Nilesa na asistenciju Iwobija.

Međutim, slavlje gostiju trajalo je svega tri minute budući da je Firmino izjednačio, a u narednom napadu je sjajni Brazilac nakon solo akcije donio preokret ekipi Jurgena Kloppa.

Tek tada je uslijedila noćna mora za Topnike koji su do odlaska na odmor primili još dva gola. Prvo je Mane iskoristio dodavanje Salaha i uvećao vodstvo, a u sudijskoj nadoknadi raspoloženi Egipćanin je pogodio s bijele tačke za 4:1.

Arsenal je u nastavku igrao znatno bolje, imali su daleko veći posjed lopte u svojim nogama, ali su domaći i dalje bili opasniji. Iz jedne od brojnih prilika stigli su i do petog gola, a ponovo je pogodio Firmino. Ovaj put je realizirao penal za svoj hat-trick.

Povremeni bh. reprezentativac Sead Kolašinac igrao je 80 minuta za poraženu ekipu.

Liverpool je zadržao lidersku poziciju s devet bodova više u odnosu na drugoplasirani Tottenham, dok je Arsenal na petom mjestu.

Tabela: