Nogomet
0

Liverpool se neće žaliti na suspenziju Suarezu

Totalsport
Engleski nogometni savez (FA) objavio je kako se Liverpool neće žaliti na izrečenu suspenziju od 8 utakmica urugvajskom napadaču Luisu Suarezu.

Urugvajac je proglašen krivim zbog rasističkih uvreda upućenih na račun defanzivca Manchester Uniteda Patricea Evre tokom utakmice odigrane u oktobru. Nakon što su iz Liverpoola više puta izrazili nevjericu kaznom FA-a, krovna udruga engleskog nogometa je u saopćenju za javnost objasnila da se Suarez sedam puta tokom oktobarske utakmice obratio Evri riječju ''crnac''.

Nezavisna komisija FA-a je utvrdila da je Suarez na Evrin upit zašto ga je udario, odgovorio na španskom ''porque tu eres negro'', odnosno u prijevodu ''zato što si crnac''. Na Evrinu opasku kako će ga udariti ako ponovi takve riječi, Suarez je odgovorio ''no hablo con los negros'', odnosno ''ne pričam s crncima''.

Budući da se Liverpool neće žaliti, suspenzija Suarezu počinje vrijediti već od utorka i utakmice koju će Liverpool u Premiershipu odigrati na gostovanju kod Manchester Cityja.

Uz 8 utakmica zabrane nastupa, Suarez je kažnjen i novčano, sa 40.000 funti.