Premiership
6

Liverpool se lagano obračunao s Cardiffom, Begović opet sačuvao mrežu netaknutom

Piše: K. H.
(Foto: EPA-EFE)
Ekipa Liverpoola upisala je sigurnu pobjedu u meču 10. kola engleskog Premiershipa na svom Anfieldu protiv Cardiffa, a tim Jurgena Kloppa na kraju je slavio rezultatom 4:1.

Redsi su u vodstvo stigli već u desetoj minuti kada sjajni Mohamed Salah pogađa za 1:0, a i pored velikog broja prilika u prvom poluvremenu, to je bio i konačni rezultat nakon prvih 45 minuta.

Mane je 66. minuti pogodio za 2:0, a Cardiff se u igru vratio u 77. minuti kada Paterson pogađa za 2:1. Zanimljivo, to je bio prvi pogodak koji je Liverpool primio na Anfieldu nakon čak 15 sati i 18 minuta, odnosno devet uzastopnih utakmica u Premiershipu.

Ipak, kada su gosti krenuli u napad i kada su pokušali doći do iznenađujućeg boda, Liverpool je postigao dva nova pogotka preko Shaqirija i Manea za konačnih 4:1.

Veliku i važnu pobjedu upisao je Bournemouth koji je sa 3:0 bio bolji od Fulhama na gostujućem terenu. Wilson je doveo Trešnjice u vodstvo s bijele tačke, da bi Brooks u 72. minuti pogodio za 2:0. Konačnih 3:0 postavio je Wilson svojim drugim, a za Bournemouth trećim pogotkom u 85. minuti.

Ovom pobjedom, ekipa Asmira Begovića koji je upisao još jedan meč bez primljenog pogotka ostala je na šestom mjestu sa sjajnih 20 osvojenih bodova.

Watford je na svom terenu bez većih problema bio bolji od Huddersfielda te je upisao pobjedu rezultatom 3:0, a domaći trijumf upisala je i ekipa Brightona koja je golom Murrayja sa 1:0 porazila Wolves.

Susret između Southamptona i Newcastlea završen je bez pogodaka.

Tabela: