Premiership
0

Liverpool potpisao Koncheskyja

Totalsport
Paul Konchesky
Paul Konchesky
Odbrambeni igrač Paul Konchesky pristupio je nogometašima Liverpoola iz Fulhama, potpisavši s ''redsima'' četverogodišnji ugovor.

Nogometaš koji je tokom karijere upisao i dva nastupa za englesku reprezentaciju, tako će ponovno sarađivati s trenerom Royem Hodgsonom, koji ga je do završetka prošle sezone vodio u Fulhamu, a nakon toge je naslijedio Španca Rafaela Beniteza na klupi Liverpoola.

I dok je 29-godišnji Konchesky postao novi član kluba s Anfielda, u suprotnom pravcu, dakle u Fulham, otišla su dvojica igrača Liverpoolove rezervne ekipe, Dalla Valle i Alex Kacaniklic.

Konchesky bi se za mjesto lijevog odbrambenog igrača u prvom sastavu trebao boriti s Fabiom Aurelijem, dok je Argentinac Emiliano Insua na izlaznim vratima kluba. Nakon što je propao njegov transfer u talijansku Fiorentinu, nova Insuina destinacija trebao bi biti turski Galatasaray.

Konchesky je osmo ovoljetno pojačanje Liverpoola, koje su prije njega pojačali Joe Cole, Milan Jovanović, Jonjo Shelvey, Danny Wilson, Christian Poulsen, Brad Jones i Raul Meireles.