Prijateljski susreti
3

Liverpool poražen od Dortmunda, remi Uniteda i San Josea

Klix.ba
Foto: AFP
Foto: AFP
U okviru International Champions Cupa (ICC) Liverpool je u Sjevernoj Karolini poražen od Borussije Dortmund (3:1), dok je Manchester United u prijateljskom meču remizirao protiv San Jose Earthquakesa (0:0).

Liverpool je protiv Dortmunda stvorio veliki broj šansi i mogao je do pobjede, ali njemački tim je u posljednjih pola sata igre postigao tri gola i stigao do pobjede, a posebno se istakao Pulišić koji je postigao dva gola.

Redsi su izveli poprilično jak tim u kojem su, među ostalim, igrali Van Dijk, Matip, Clyne i Fabinho, dok se Dortmund uglavnom fokusirao na prožanje šansi mlađim igračima.

Nakon prvih 45 minuta Liverpool je vodio golom Van Dijka iz 25. minute, ali su Pulišić (66' penal, 89') i Larsen (90+3') donijeli pobjedu Dortmundu.

Manchester United je zaigrao u izmiješanom sastavu protiv San Josea, a glavna zvijezda bio je Alexis Sanchez koji je riješio probleme s vizom tako da je igrao u Kaliforniji.

Ekipa Josea Mourinha je pružila blijedu predstavu, a kao najbolji pojedinac istakao se upravo Sanchez. United će u narednim danima priprema igrati protiv Milana, Liverpoola i Reala iz Madrida. To su mečevi u kojima se očekuje da će United pružiti bolje izdanje i što spremniji ući u Premiership.