Premiership
42

Liverpool nastavio tamo gdje je stao: Razbijen Norwich, Vrančić bez minutaže

N. K.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Liverpoola pobijedili su na Anfieldu u 1. kolu Premiershipa ekipu Norwicha rezultatom 4:1 i tako nastavili tamo gdje su stali prošle sezone.

Već u sedmoj minuti bilo je jasno u kojem će smjeru ići utakmica budući da je Hanley pokušao presjeći Liverpoolov napad, ali je postigao autogol za 1:0.

Nastavio je Liverpool s napadima, a iz jedne takve akcije su udvostručili prednosti. Igrala se 19. minuta, Firmino je uposlio Salahu, koji sjajno završava akciju.

S druge strane, opasno je zaprijetio Pukki, ali je Alisson bio oprezan, dok je u 28. minuti Van Dijk najviše skočio i mirno poslao loptu glavom u mrežu nakon ubojitog centaršuta raspoloženog Salaha.

Nisu se tu Redsi zaustavljali. Samo tri minute kasnije Firmino je uputio dobar udarac, ali je sjajno odbranio Krul, a pred sami kraj prvog poluvremena Alexander-Arnold je uputio dobar centaršut, koji koristi Origi i glavom postiže gol za uvjerljivih 4:0.

Ista priča viđena je i u nastavku meča. Redale su se prilike pred golom Norwicha, a nakon što je golman odbranio opasan udarac Hendersona, Firmino i Salah su bili neprecizni iz dobrih situacija.

Krenuo je potom i Norwich u napade, a Leitner je u 63. minuti pogodio prečku. Samo minut kasnije Buendia je dodao Pukkiju, koji je izašao jedan na jedan s golman i majstorski ga savladao za konačnih 4:1.

Bh. reprezentativac Mario Vrančić nije ulazio u igru za poraženu ekipu.