Premiership
26

Liverpool nakon preokreta slavio kod Crystal Palacea

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
Liverpool je slavio u 32. kolu engleskog Premiershipa na gostovanju kod Crystala Palacea rezultatom 2:1.

Prvi su zaprijetili domaći igrači. U 9. minuti Zaha je bio u vleikoj šansi, ali je Karius sjajno odbranio njegov udarac i odbio loptu u korner.

Liverpool je prvi put zaprijetio u 12. minuti kada je Mane nakon kornera šutirao pored gola. Već u narednom napadu Crystal Palace je stigao u vodstvo.

Karius je bio neoprezan i na poprilično glup način je skrivio jedanaesterac udarivši Zahu u svom kaznenom prostoru, te je sudija Swarbrick pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator je bio Milivojević za 1:0.

U 24. minuti Mane je pokušao izboriti penal za Liverpool, no preočito je simulirao te mu je arbitar Swarbrick pokazao žuti karton. Mane je u 30. minuti postigao pogodak glavom, ali je on poništen opravdano zbog ofsajda. Senegalac je imao i posljednju priliku u prvom poluvremenu, no njegov šut glavom u 44. minuti brani Hennesey.

Mane se konačno upisao u strijelce početkom drugog poluvremena. U 49. minuti Robertson je uposlio Milnera koji ubacuje loptu po zemlji, a Mane pogađa rutinski iz peterca za 1:1.

U 58. i 59. minuti Benteke je bio u stopostotnim prilikama, ali se oba puta propisno obrukao. Prvi put je šutirao pored, a drugi preko Kariusovog gola.

U 62. minuti Swarbrick je drastično pomogao Liverpoolu. Mane je namjerno rukom uhvatio loptu pred svojim kaznenim prostorom i na taj način spriječio stopostotnu priliku za domaću ekipu, a arbitar je dodijelio slobodan udarac, ali nije pokazao drugi žuti karton Senegalcu. Van Aanholt je šutirao iz slobodnog udarca, ali je Karius loptu odbio u korner.

Liverpool je do pobjede došao u finišu susreta. U 84. minuti Oxlade-Chamberlain je ubacio loptu s desne strane, Robertson je poslao po zemlji Salahu koji se sjajno oslobodio Sakhoa i desnom nogom matirao Henneseya za pobjedu Redsa rezultatom 2:1.

Egipćanin je ove sezone pogađao protivničke mreže na 21 susretu Premiershipa čime se izjednačio sa Cristianom Ronaldom i Robinom van Persijem.

Tabela: