Premiership
225

Liverpool nakon preokreta savladao Southampton, emotivni Salah skinuo dres

Piše: K. H.
Ekipa Liverpoola upisala je veliku pobjedu u meču 33. kola engleskog Premiershipa na gostovanju kod Southamptona rezultatom 3:1 čime su zadržali šanse za osvajanje titule prvaka.

Stvari za Liverpool na teškom gostovanju na St. Mary'su nisu počele baš najbolje. Igrala se deveta minuta kada je Hojbjerg asistirao Longu, a napadač iz Republike Irske postiže pogodak za vodstvo svoje ekipe. Ovo je bio 5.000 pogodak koji je Liverpool primio u engleskoj ligi.

Liverpool je imao velike probleme da ugrozi gol Southmaptona, ali do poravnanja stižu u 36. minuti. Alexander-Arnold je centrirao s desne strane, a na pravom mjestu bio je Nabil Keita koji glavom postiže pogodak za 1:1, što je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu i jedna i druga ekipa igrale su vrlo oprezno i nije bilo puno pravih prilika, a ključni trenutak meča desio se u 80. minuti kada su igrači Liverpoola istrčali sjajan kontranapad, tačnije istrčao ga je Mohamed Salah, koji postiže pogodak za 2:1 i tako prekida post od 55 dana koliko nije postigao gol u Premiershipu.

Salaha su nakon pogotka savladale emocije i skinuo je dres ispred gostujućih navijača, a na licu Egipćanina mogla se vidjeli ljutnja zbog izuzetno loše forme u kojoj se već dva mjeseca nalazi.

Southampton je nakon toga sve karte bacio u napad, što je ostavilo puno prostora igračima Liverpoola, a konačnih 3:1 postavio je Henderson u 86. minuti na asistenciju Firmina.

Ovo je, zanimljivo, prvi pogodak za Hendersona nakon godinu i pol dana, a posljednji put je bio strijelac na gostovanju kod Leicestera u sezoni 2017/18.

Liverpool se ovom pobjedom vratio na prvo mjesto Premiershipa sa 82 osvojena boda, dva više od Manchester Cityja koji ima i utakmicu manje.