Premiership
48

Liverpool nadigrao Bournemouth, Begović i drugi put ove sezone nemoćan pred Salahom

Piše: E. B.
Mane postiže prvi pogodak na meču (Foto: AFP)
Mane postiže prvi pogodak na meču (Foto: AFP)
Nogometaši Liverpoola su u 34. kolu savladali Bournemouth rezultatom 3:0, a Begović se još jednom upisao u listu golmana kojima je Salah postigao pogodak ove sezone.

Salah se u strijelce mogao upisati već u 3. minuti, no za malo je bio neprecizan i lopta je prošla pored Begovićeve stative.

Liveprool je poveo u 7. minuti. Nakon ubačaja sa desne strane Mane je šutirao glavom, Begović je kratko odbio loptu na koju natrčava Senegalac i posprema je u mrežu za 1:0.

Salah, koji je postigao jedan pogodak u pobjedi 4:0 u provm dijelu sezone, je drugi put ove sezone matirao Begovća u 69. minuti. Alexander-Arnold je ubacio loptu sa desne strane, Egipćanin je vidio da je naš golman napustio svoj gol, te ga je lobovao glavom za 2:0.

Begović je bio savladan i u 74. minuti nakon akcije Redsa, ali je Firminov udarac jedan od gostujućih igrača izbio sa gol-linije.

Gosti su jedini put zaprijetili u finišu meča kada je Gosling šutirao, a Karius sjajno odbranio.

Do kraja meča Redsi su željeli postići još jedan pogodak. Najprije je Oxlade-Chamberlain sa 25 metara šutirao tik pored gola u 89. minuti, a već u narednom napadu Firmino je pogodio na Oxlade-Chamberlainovu asistenciju za konačnih 3:0. Zanimljivo, i Firmino je pogodio u prvom susretu ove sezone.

Tabela: