Premiership
38

Liverpool majstorijom Cana pobijedio Watford

Piše: O. T.
(Foto: EPA)
U 35. kolu Premiershipa Liverpool je u gostima minimalnim rezultatom 1:0 pobijedio Watford.

Liverpool je u prethodnom kolu neočekivano poražen od Crystal Palacea na domaćem terenu i ovaj meč je dočekao pod velikim pritiskom pošto su mu se bodovno primakli Manchester City i Manchester United s kojima se bori za plasman u Ligu prvaka.

Tim Jurgena Kloppa je uspio slaviti na Vicarage Roadu, a gol odluke postigao je Emre Can u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena. Njemački reprezentativac je makazicama sa oko 15 metara fantastično pogodio gol domaćeg tima nakon što mu je centaršut uputio Lucas.

Sjajnu šansu prije Canovog pogotka imao je Lallana koji je u 41. minuti pogodio prečku. Lallana je u igru ušao u 13. minuti nakon što se povrijedio Coutinho.

Watford je mogao do boda u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada je Prodl zatresao prečku. Na sreću za goste, ostalo je 1:0.

Liverpoolu je ova pobjeda jako važna u borbi za plasman u Ligu prvaka naredne sezone. Redsi sada imaju tri boda i utakmicu više od četvrtoplasiranog Cityja te četiri boda i utakmicu više od petoplasiranog Uniteda.

Tabela: