Nogomet
4

Liverpool i Tottenham se bore za Ćorića

Klix.ba
Ante Ćorić (Foto: EPA)
Ante Ćorić (Foto: EPA)
Engleski premijerligaši Liverpool i Tottenham vode bitku za Antu Ćorića nakon što ga je zagrebački Dinamo odlučio prodati u januaru.

Oba kluba su već tokom ljeta kontaktirala Dinamo u namjeri da kupe Ćorića, no, devetnaestogodišnji veznjak je odlučio ostati u Zagrebu kako bi imao vremena za razmišljanje do januara.

Ćorić se povukao iz dogovora o transferu u Manchester City kada je stigla ponuda od 15 miliona funti nakon što je saznao da ga menadžer Građana Josep Guardiola planira poslati na jednogodišnju posudbu.

City najvjerovatnije neće slati novu ponudu za Ćorića, no, nogometaš i dalje preferira odlazak u Englesku uprkos interesu velikih klubova širom Evrope.

Liverpool prati Ćorića već dvije godine i u stalnom je kontaktu s njegovim predstavnicima. Spursi se nadaju da će iskoristiti dobre odnose s Dinamom koji datiraju još od prelaska Luke Modrića na White Hart Lane 2008. godine. Oni vjeruju da će se Ćorić uklopiti u njihovu filozofiju te da će napredovati pod vodstvom menadžera Mauricija Pochenttina.

Everton se također raspitivao za Ćorića te ga pokušava privući garantovanom minutažom koja je veća od one koju bi dobio u Tottenhamu ili Liverpoolu.

U Dinamu su razočarani nakon što je propao transfer u Manchester City.

Ćorića mnogi porede s Modrićem, ali on preferira ofanzivnije uloge. Dosad je za Modre odigrao 102 utakmice te je postigao 15 golova i upisao 19 asistencija.