Premiership
0

Liverpool i Manchester United odigrali neriješeno

Totalsport
Foto: AFP
Foto: AFP
U derbiju osmog premierligaškog kola Liverpool i Manchester United na Anfieldu su odigrali utakmicu bez pobjednika, remiziravši 1-1.

Utakmica u kojoj je Liverpool bio poduzetnija i konkretnija ekipa vrhunac je doživjela tek u svojoj posljednjoj četvrtini. U 68. je minuti domaća ekipa došla u vodstvo golom Stevena Gerrarda iz slobodnog udarca. Iznudio ga je (doslovno) Charlie Adam u duelu s Rijom Ferdinandom premda stoper gostiju nije dirao škotskog veznjaka domaćih.

Uslijedila je još gora situacija za ekipu Alexa Fergusona. Ryan Giggs kao da je želio da Gerrard ugrozi Davida de Geu, pa se maknuo od Dannyja Wellbecka i pokretom tijela pustio loptu da prođe kroz lijevu stranu živog zida. De Gea, koji nije branio tu stranu, tako je ostao nemoćan, a Liverpoolov 31-godišnji veznjak je proslavio pogodak s 20-ak metara udaljenosti. Bio je to njegov prvi pogodak za Liverpool u službenom nastupu od petog siječnja ove godine, kada je zabio Blackburnu.

Odmah nakon primljenog gola Ferguson je u igru uveo Waynea Rooneyja i Portugalca Nanija, a u 76. minuti i Javiera Hernandeza.

Pet minuta kasnije omaleni Meksikanac je glavom zabio izjednačujući gol nakon kornera. Prethodno mu je loptu također glavom proslijedio Wellbeck. Nisu Liverpoolovi nogometaši dobro pokrili niti jednog od gostujućih napadača.

Meksikancu je to bio treći ovosezonski prvenstveni pogodak za United.

U posljednjih desetak minuta utakmice uslijedila je totalna ofenziva domaće ekipe.

Na izvrsno ubacivanje Stewarta Downinga s lijeve strane Dirk Kuyt pucao je iz uklizavanja, ali je David de Gea dobro reagirao, premda je i Nizozemac poslao loptu posred gola. U 90. je minuti lukavim udarcem punom nogom iz daljine De Geu pokušao iznenaditi Henderson. Španac je loptu koja je padala gotovo u savršenom luku jedva izbacio u korner. Nakon toga iz dvaju kornera dobre su prilike imali Martin Škrtel i ponovno Henderson, ali su oba puta prebacili okvir gola.

Premiership, 8. kolo:

Liverpool - Manchester United 1-1 (Gerrard 68 / Hernandez 81)

Redoslijed: 1. Manchester United 20, 2. Manchester City 19 (-1), 3. Chelsea 16 (-1), 4. Newcastle 15 (-1), 5. Liverpool 14...